Snežno nevreme redukovalo autobuski saobraćaj u majdanpečkoj opštini

MAJDANPEK – Veliki snežni nanosi i pojedine neprohodne deonice redukovale su autobuski saobraćaj na području majdanpečke opštine. Od juče ne saobraćaju autobusi od Donjeg Milanovca  prema Miroču, otkazani su polasci sa majdanpečke autobuske stanice prema Negotinu, zbog nanosa na Popadiji, a zbog velikih smetova na području Gornje reke nisu saobraćali ni autobusi prema Vlaolu. Takođe, je neprohodan put od Majdanpeka do Donjeg Milanovca, preko Omana, dok se na ostalim putnim pravcima  saobraćaj odvija, ali dosta otežano zbog utabanog snega na kolovozima. Jutros je sa majdanpečke autobuske stanice put Niša otišao samo autobus u 4.30 sati, dok je polazak u 6.30 časova otkazan.

Što se grada tiče, ekipe Preduzeća za puteve su danonoćno na terenu, uz svu raspoloživu mehanizaciju. Iz ovog preduzeća apeluju na vozače da uklone svoja vozila, parkirana duž ulica i na raskrsnici, kako bi omogućili normalno kretanje mehanizacije koja raščišćava sneg.

Nevreme, uz velike snežne nanose, ne prekida, ali ometa i normalno kretanje teških vozila na Površinskom kopu Rudnika bakra Majdanpek.

Kada je reč o grejanju, ono je stabilno i dok god budu trajali ledeni dani  radijatori će biti topli i tokom noćnih sati, kažu u majdanpečkoj toplani.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *