SO Majdanpek razrešila Srećka Nikolića i imenovala Najdana Žuržića za novog člana veća

MAJDANPEK – Današnje zasedanje Skupštine opštine Majdanpek počelo je predlozima odbornika opozicije za dopunu dnevnog reda, koji su se, između ostalog odnosili na formiranje anketnog odbora za utvrđivanje odgovornosti zbog, kako su rekli, nenamenskog trošenja para u Rudarsko fudbalskom klubu Majdanpek, traženja detaljne informacije o radu kriznog štaba tokom pandemije i utrošku sredstava za dezinfekciona sredstva, kao i odgovore na pitanja vezana za sanaciju posledica junskih poplava, naseljavanje stranih državljana u Majdanpeku i aktuelnu rekonstrukciju toplane.

Iako su ovi predlozi za dopunu dnevnog reda većinom glasova odbijeni, predsednik Opštine Dragan Popović je rekao da će na sva tražena pitanja odbornici opozicije dobiti odgovore u pisanoj formi.

Smatram da su skupštinsku govornicu odbornici opozicije, odnosno Srpskog pokreta „Dveri“ iskoristili danas i za neke nedopustive komentare, kao što je aludiranje na kompaniju „Ziđin“ i dolazak kineskih državljana u naš grad. Takođe, neprimereno je bilo komentarisanje izjave episkopa Ilariona, odnosno izvlačenje reči iz konteksta njegovog obraćanja, prilikom obeležavanja gradske slave u Donjem Milanovcu“, naglasio je Popović.

Predsednik Popović, takođe, obrazložio je predlog Odluke o razrešenju Srećka Nikolića, sa mesta člana Opštinskog veća, nakon čega su odbornici tajnim glasanjem tu odluku i verifikovali, izjasnivši se pritom pozitivno o predlogu da na njegovo mesto bude izabran Najdan Žuržić, privatni preduzetnik iz Klokočevca.

Između ostalog, na današnjoj sednici Skupštine opštine Majdanpek usvojen  je završni račun budžeta opštine za prošlu godinu, a na predlog Komisije za kadrovska pitanja, zbog isteka mandata, razrešeni su stari i imenovani novi sazivi Upravnog i nadzornog odbora Muzeja u Majdanpeku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *