Vrtić „Neven“ u Kladovu dobio novu kuhinju

0

KLADOVO – Uz finasiranje od strane Ministarstva bez portfelja za demografiju i populacionu politiku i kladovske lokalne samouprave, završena je sanacija, adaptacija i kompletno opremanje kuhinje u Predškolskoj ustanovi „Neven“ u objektu 1 u Kladovu, čime su obezbeđeni bolji higijenski i radni uslovi za bezbedan boravak dece u vrtiću.

Jasmina Vlaisavljević, direktorka Predškolske ustanove „Neven“ rekla je da ova rekonstrukcija znači puno.

„Stari i zastareli uređaji u ovom objektu su već bili pri kraju svog funkcionisanja. Nova sredstva i kompletna adaptacija kuhinje učinili su da uslovi budu mnogo bolji, kao i bezbednost i sanitarni i higijenski uslovi. Videli ste da nam je kuhinja dobila nove pločice, nove uređaje i sve to će svakako uticati na mnogo bolje i kvalitetnije obroke.“

Direktorka je dodala i da je vrednost radova i opreme šest miliona dinara, kao i da su novoj kuhinji prethodili radovi na adaptaciji i dogradnji ovog objekta koji su doprineli boljoj funkcionalnosti i udobnosti dece najmlađeg uzrasta i povećanju  kapaciteta vrtića.

„Dobili smo još jednu radnu sobu, povećali smo kapacitet jaslenog dela vrtića, uredili smo terase koje su ranijih godina predstavljale problem zbog prokišnjavanja. Mi smo te terase natkrili, tako da smo dobili lep prostor za izlazak dece jaslenog uzrasta za igru i boravak na svežem vazduhu.“

Zdravlje i bezbednost dece u ovom objektu su na prvom mestu, tako da su u ovom vrtiću preduzete i sve neophodne mere za bezbedan boravak dece i sprečavanje širenja kovida 19.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *