Sportski izazov 2019.

BOR – Poslednja nedelja u septembru obeležava se kao Evropska nedelja sporta. Tim povodom, u organizaciji Olimpijskog komiteta i kompanije Koka-kola, u Boru će 23. septembra, od 12 sati, na platou Doma kulture i u Ulici “Moše Pijade” biti održana manifestacija „Sportski izazov 2019“.  Manifestacija je takmičarskog karaktera, a grad Bor će se nadmetati sa opštinom Knjaževac.

Rekreativci, ljubitelji sporta i članovi različitih sportskih organizacija takmičiće se u različitim vežbama spretnosti, fizičke izdržljivosti i sportskog znanja. Pored aktivnosti koje će se dešavati na glavnoj bini, na platou Doma kulture, zainteresovani građani će imati priliku da učestvuju i u igrama „Potraga za blagom“ i „Put oko Evrope“. Procentualni broj učesnika iz jedne opštine, odnosno grada, se upoređuje sa brojem učesnika iz drugog tima, a pobeđuje opština ili grad sa većim brojem učesnika. Sportski izazov biće organizovan u više gradova Srbije.

Tokom Evropske nedelje sporta takmičenja će biti održana širom Evrope, a očekuje se preko 15 miliona učesnika iz 46 zemalja.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *