SRBIJA, BOR – U skladu sa Zakonom o ozakonjenju objekata, na sednici skupštine opštine Bor doneta je odluka o određivanju maksimalne spratnosti objekta u gradu i selima. Cilj odluke je da se legalizuju objekti  koji imaju više spratova od dozvoljene planskim dokumentima.

„Da ne bi rušili takve objekte i mi smo odlučili da pomognemo investitorima tako što smo im omogućili legalizaciju objekta koji su veći za jednu nadzemnu i podzemnu etažu“ rekla je šef Odseka za sprovođenje objedinjen procedure u Odeljenju za Urbanizam Dragana Nikolić.

Na području opštine Bor postoji veliki broj nelegalno sagrađenih objekata. Po novom Zakonu o zakonjenju objekata u  Odeljenju za urbanizam formirano je već šezdesetak novih predmeta.

„Biće ih mnogo više kada komisije počnu aktivnije da rade. Ako je iz prethodnog perioda ostalo nerešeno  1.000  zahteva, očekujemo  da će ih biti i nekoliko hiljada“, dodala je Dragana Nikolić.

Na području Opštine Bor formirano je pet komisija za popis objekata i one su već počele da rade.Legalizacija nezakonito sagrađenih objekata bi trebalo da bude završena do kraja godine. Prijave za njihovo ozakonjenje podnose se građevinskoj inspekciji.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x3tm3kj“ allowfullscreen ]
Sprat više za legalizaciju, 22. februar 2016… by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.