Štab u Majdanpeku inicira imunizaciju na terenu 

MAJDANPEK – U opštini Majdanpek je od 13. januara, kada je počela imunizacije protiv Kovida 19 vakcinisano nešto više od 20 odsto ukupnog broja stanovnika. Odziv je solidan, ali bi mogao i morao da bude još bolji, zaključeno je na sednici Opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Jedan od načina je svakako i imunizacija na terenu, odnosno van zdravstvenih ustanova u Majdanpeku, Donjem Milanovci i Rudnoj Glavi, koji su za sada jedini punktovi u opštini.

U skladu s tim, dogovoreno je da se Institutu „Batut“ i republičkom Kriznom štabu uputi dopis u kojem se traže dodatne količine vakcine, s obzirom na to da majdanpečki Dom zdravlja trenutno raspolaže sa dozama potrebnim i dovoljnim samo za revakcinaciju.

Što se same organizacije tiče, smatram da bi, ukoliko dobijemo dovoljno doza vakcina, to mogli da uradimo u veoma kratkom roku, možda i za sedam dana. Trenutno na raspolaganju imamo samo manju količinu AstraZenekine vakcine, za koju nema interesovanja“, rekao je dr Dragan Fudulović, direktor majdanpečkog Doma zdravlja.

U međuvremenu treba stupiti u kontakt sa predsednicima seoskih mesnih zajednica, koji bi mnogo mogli da pomognu u organizaciji vakcinacije na terenu“, dodao je Dragan Popović, predsednik Opštine Majdanpek, napominjući da bi početak imunizacije na terenu značio mnogo veći odziv. Prema njegovim rečima, mnogima problem predstavlja i prijavljivanje preko eUprave, s obzirom na to da veliki broj stanovnika, posebno starijih po selima, nema načina da to uradi.

Inače, mobilne vakcinalne ekipe do sada su vakcinisale tridesetak nepokretnih osoba, u kućnim uslovima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *