Štab za vanredne situacije o problemu vodosnabdevanja u Majdanpeku

 

MAJDANPEK – O alarmantnoj situaciji sa vodosnabdevanjem u Majdanpeku, koja traje već duže od nedelju dana, danas je razgovarano na sednici Štaba za vanredne situacije.

Još 20. jula uočeno je naglo smanjenje dotoka vode u vodozahvat „Pustinjac“ kada su i počeli problemi sa isporukom pijaće vode do potrošača. Pokušavamo da smanjenjem trajanja rada pumpi, preraspodelom vode po visinskim zonama i rasporedom koji pravimo za svaki dan, obezbedimo svim korisnicima koliko toliko vode. Naravno, najveći problem imaju stanari sa viših spratova i zbog toga molimo građane da budu solidarni“, rekao je Slobodan Krajić, v.d. direktora JP „Vodovod“.

Kako bi se popravilo stanje u gradskim rezervoarima, doneta je odluka da se poveća broj cisterni koje će dnevno dopremati 100 kubika vode iz Donjeg Milanovca, što je, primera radi, kapacitet rezervoara koji snabdeva bolnicu i okolne zgrade.

Tabela raspodele vode, iz sva tri rezervoara, po visinskim zonama u gradu, biće dostupna putem aplikacije Sistema za integrisano upravljanje vanrednim situacijama, a takođe, doneta je i odluka o zabrani korišćenja vode za zalivanje bašti i pranje automobila.

Nadamo se da ćemo predloženim merama uspeti da ublažimo problem sa vodosnabdevanjem. Ali to je samo kratkoročno rešenje i očigledno je  da će problema sa vodosnabdevanjem biti i u budućnosti, zbog čega već sada razmišljamo o nekim drugim izvorima vodosnabdevanja, a jedan od njih je možda i priključenje na fabriku vode“, rekao je Dragan Popović, komandant Štaba, apelujući na građanje da imaju razumevanja za vanredne okolnosti u kojima se našao grad.

Ukoliko se situacija ne stabilizuje u naredna dva dana, dodao je Popović, u subotu će biti održana nova sednica Štaba, a nije isključio ni mogućnost uvođenja vanredne situacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.