Stabilizovano daljinsko grejanje u Majdanpeku

MAJDANPEK – Iako je grejna sezona u Majdanpeku startovala na vreme, sam početak nije prošao bez problema, a najveći je predstavljao slab dotok vode, nedovoljan za ceo sistem daljinskog grejanja, što je u međuvremenu  rešeno.

Premostili smo ovaj problem alternativnim dotokom vode do postrojenja, iz šahte u neposrednoj blizini toplane. Tokom uhodavanja sistema bilo je i proboja na dotrajaloj toplovodnoj mreži, a nisu retke bile ni havarije unutar samih zgrada, zbog čega je, takođe, u pojedinim stambenim objektima isključivano grejanje, kako bi se otklonili kvarovi, čije rešavanje je, inače, u nadležnosti samih stanara, odnosno stambenih zajednica“, ističe Ljiljana Stanković, rukovodilac tehničke službe u JKP „Majdanpek“.

Tokom vikenda situacija sa daljinskim grejanjem u Majdanpeku je stabilizovana, mada i dalje ima sporadičnih pucanja toplovoda, zbog čega su radnici Javnog preduzeća za isporuku toplotne energije 24 sata na terenu.

Na daljinski sistem grejanja u Majdanpeku priključeno je 2300 korisnika. Za zagrevanje stanova i ustanova tokom grejne sezone potroši se oko tri hiljade tona mazuta, koji će, sa završetkom rekonstrukcije i dogradnje toplane, biti zamenjen novim energentom, drvnom sečkom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.