Višegodišnja dugovanja za komunalne usluge veliki broj Borana i dalje odlaže

0

BOR- Procenat naplate za tekuće komunalne usluge u Boru je zadovoljavajući, iako epidemija korona virusa i dalje traje. Oko 95 odsto korisnika redovno izmiruje obaveze prema Javno-komunalnom preduzeću za stambene usluge. Određen broj građana, međutim,  i dalje dugovanja ne izmiruje godinama, iako je doneta odluka o reprogramu duga uz otpisivanje kamate. Ovih dana najvećim dužnicima, po ko zna koji put, Javno komunalno preduzeće za stambene usluge  uputilo je obaveštenja u kojima ih podsećaju da je sklapanje sporazume jedina mogućnost za izmirenje duga.

 „Imamo više od 60 dužnika, čije su obaveze oko milion dinara i tridesetak naših sugrađana koji duguju i do pet miliona dinara“, ističe Slaviša Friković, direktor JKP za stambene usluge u Boru.

Iako pojedinci duguju više miliona, oni i dalje koriste sve komunalne usluge bez plaćanja.

Do sada je sklopljeno više od 130 sporazuma o reprogramu duga, a u toku je obrada još 170 zahteva, što je ukupno oko 80 miliona neizmirenih obaveza. Namera je, kaže Frišković, da se od lokalne samouprave zatraži produženje odluke o reprogramu duga, jer  sadašnja potraživanja, bez kamate, su 770 miliona, od toga za 440 miliona građani su utuženi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *