Stabilno vodosnabdevanje u borskim prigradskim naseljima

BOR-Snabdevanje vodom naselja na Borskom jezeru, Savači i Brestovačkoj banji nakon više dana je stabilizovano. Voda na zlotskim izvorištima se postepeno bistri tako da sada ima dovoljno za ova tri naselja, a uskoro će se ponovo i Bor snabdevati iz pravca Zlota.

„Danas smo ukljčili samo jedan bunar koji je najbistriji i koji će zadovoljiti potrebe potrošača na Borskom jezeru, Savači i Brestovačkoj banji. Ona će narednih dana imati uredno snabdevanje“, rekao je Goran Pavić, direktor JKP Vodovod u Boru.

Do povremenih nestašica u ovim prigradskim naseljima je dolazilo, pre svega, zbog zamućenja na zlotskim izvorištima.

Mutnoća je bila izuzetno velika tako da smo morali da isključimo Zlot i uključimo Bogovinu, da ne bi ugrozili vodosnabdevanje i u Boru“, dodao je Goran Pavić.

Restrikcija u ovim naseljima nije bilo, već povremenih nestašica koje su radnici Vodovoda  koristili i za otklanjanje kvarova na vodovodnoj mreži.

U vreme zamućenja Bor se snabdevao sa izvorišta Bogovina tako da u gradu nije bilo nestašica. Potrošnja ovih letnjih meseci u Boru je oko 240 litara vode u sekundi. Situacija na preostala dva izvorišta Banjica i Surdup je stabilna, voda nije zamućena i ima je dovoljno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *