Stanari zgrada i dalje nedovoljno učestvuju u odlučivanju

0

BOR-Većina stanara u stambenim zajednicama i nakon četiri godine od početka primene Zakona o stanovanju ne shvata značaj i ulogu profesionalnog upravnika zgrada. Takođe, još uvek u dovoljnom broju ne učestvuju u odlučivanju, pre svega, o utrošku finansijskih sredstava za održavanje zgrada.

„Mi treba da shvatimo da je naša zgrada naša kuća sa mnogobrojnim problemima koji su nastali, pre svega, u presudnom periodu kada su se sredstva trošila na nepovoljan način“, rekao je Vlastimir Bađević, prfesionalni upravnik.

Takođe, veliki problem je što se  za tekuće i investiciono održavanje zgrada izdvaja malo novca sada kao i u prethodnom periodu.

Sada se pare drugačije troše, jer je posao  upravnika da sa stanarima sredstva troše na javan i kvalitetniji način“, dodao je Bađević.

Pozitivno je, kaže Vlastimir Bađević, što se učešće stanara pri donošenju ključnih odluka za stambenu zajednicu u poslednje vreme povećava. Profesionalni upravnici znaju i mogu da donose odluke i bez mišljenja stanara, ali atmosfera i rezultati zajedničkog rada su kvalitetniji i efikasniji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *