NSZ raspisala 12 javnih poziva za podršku zapošljavanju

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je 12 javnih poziva za godišnje programe zapošljavanja, angažovanja i prekvalifikacija iz njene nadležnosti. Pozivi su usmereni na učešće u finansiranju programa obuke na zahtev poslodavca, refundaciju troškova podrške osobama sa invaliditetom koje se zapošljavaju pod posebnim uslovima, realizaciju programa pripravnika za nezaposlene sa srednjim nivoom kvalifikacija kao i za učešće u finansiranju programa obuke za potrebe poslodavca zaposlenih u ovoj godini.

Otvoreni su i javni pozivi za realizacije programa pripravnika za nezaposlena lica sa visokim nivoom kvalifikacija, programa sticanja praktičnih znanja, organizovanje javnih radova za nezaposlene osobe sa invaliditetom i dodelu nezaposlenima subvencija za samozapošljavanje.

Raspisani su i pozivi za dodelu subvencija za samozapošljavanje Roma, realizaciju programa stručne prakse, organizovanje javnih radova za nezaposlena lica i dodelu subvencija poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih iz kategorije teže zapošljivih lica na novootvorenim radnim mestima.

Javni pozivi zatvaraju se između 31. marta i 31. decembra ove godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *