Stari centar najstarija i najgore uređena mesna zajednica tvrde meštani

BOR – Brojni su problemi žitelja Starog centra, jedne od najstarijih i najgore uređenih mesnih zajednica u Boru, rečeno je na sastanku meštana sa predstavnicima Grada Bora u sklopu obilaska mesnih zajednica povodom  planiranja gradskog  budžeta za narednu godinu. Gorući problemi su oronule fasade i dotrajala kanalizaciona mreža.

Ova najstarija  mesna zajednica je zaista zaslužila da se problem kanalizacione infrastrukture što pre reši„, rekao je Boban Stojanović, pomoćnik gradonačelnika Bora i dodao:

„Grad Bor je za narednu godinu za uređenje kanalizacionih infrastrukturnih mreža planirao 250 miliona dinara i to je prioritetan zadatak u ovoj najstarijoj mesnoj zajednici u gradu. Da bi se rešio problem fasada, u toku je javni poziv za subvencionisanje poboljšanja energetske efikasnosti kuća i stanova. Zahtevi se podnose do 14.septembra, naglasio je Boban Stojanović.

Ukoliko građani to i žele zahteve mogu da podnesu  u kancelariji 60 na šestom spratu gradske uprave. Na sastanku je takođe obećano da će u ovoj mesnoj zajednici u narednoj godini biti sagrađeno igralište za decu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.