Pokrenuta javna rasprava o nacrtu rebalansa budžeta u Boru

0

BOR – Članovi Gradskog veća u Boru usvojili su 19 predloga odluka i rešenja, od kojih će se 18 naći na narednoj sednici Skupštine grada.

Između ostalog, usvojena je odluka o sprovođenju javne rasprave o nacrtu drugog rebalansa gradskog budžeta u ovoj godini, koja će trajati do 13. septembra. Nacrtom je predviđeno uvećanje za 9,92 odsto u odnosu na prethodni, odnosno za 508 miliona dinara, tako da bi gradski budžet iznosio pet milijardi 630 miliona dinara. Njime je predviđeno 100 miliona dinara namenjenih pomoći domaćinstvima koja nisu priključena na sistem daljinskog grejanja u Boru, 300 miliona dinara subvencija borskoj toplani za nabavku uglja, 40 miliona dinara za nabavku kotla na mazut i nabavka dva vozila za odeljenje komunalne milicije. Okrugli sto i prezentacija nacrta rebalansa biće održan 8. septembra.

Usvojeni su i predlozi odluka o izradi plana detaljne regulacije centra za upravljanje otpadom u Boru, izmeni lokalnog akcionog plana zapošljavanja, kojim je predviđeno dodatnih 10 miliona dinara za javne radove, izveštaji o planiranim i realizovanim aktivnostima u javnom sektoru u Boru u prvom tromesečju i izmene u pojedinim nadzornim odborima. O ovim predlozima odlučivaće odbornici Skupštine grada na sednici čije se održavanje očekuje u drugoj polovini septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *