Stižu konačna prenzijska rešenja

0
BOR – U postupku rešavanja pitanja refundiranja naknada invalidima rada druge i treće kategorije Rudarsko topioničarskog basena Bor, filijala Fonda za penzijsko invalidsko osiguranje u Boru uputila je do sada stotinak rešenja o konačnom iznosu penzije. Očekuje se da će u naredna dva meseca svim invalidima rada sa privremenim rešenjima, kojih je blizu 800, biti utvrđeno i dostavljeno na kućne adrese konačno rešenje za punu penziju. Prema utvrđenoj dinamici prednost imaju najstariji penzioneri koji imaju privremena rešenja od 2003 godine.
 
„Ono što je veoma bitno za penzionere je da će naknada biti isplaćivana nakon prijema rešenja svakih 15 dana“ – rekla je direktor Republičkog Fonda PIO, filijala Bor Verica Čarapić.
 
Stupanjem na snagu Zakona o penzijsko invalidskom osiguranju 2003. godine. korisnicima naknada, zatečeni iznos zbog manje zarade, od tada se usklađuje na način i prema dinamici rasta penzija.
 
„Ova odluka Ministarstva rada obuhvata sve poslodavce koji zbog poremećaja u poslovanju nisu bili u prilici da plaćaju redovno doprinose na zarade, a samim tim Fond nije mogao da refundira naknadu što je uslovilo privremnost rešenja“ – dodala je Verica Čarapić.
 
U cilju što bolje informisanosti, korisnicima i osiguranicima je omogućeno da svakog četvrtka od deset do 13 sati u prostorijama borske filijale Fonda PIO razgovaraju sa resornim direktorima koji će im pomoći u rešavanju svih nejasnoća.
[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2vjd2q“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *