Strateški plan razvoja je neophodan, ali ne i izgradnja novog kotla

0

BOR – Finansijska sredstva od 70 miliona dinara nisu dovoljna za izgradnju novog kotla, a ne postoji ni garancija da će biti obezbeđeno kontinuirano snabdevanje odgovorajućim ugljem, odgovor je direktor Toplane Darka Milićevića na pitanje odbornika zašto ovo javno preduzeće nije koristilo subvencije lokalne samouprave.

O razlozima nepostojanja strateškog plana razvoja Toplane, Darko Milićević je odgovorio da je ovaj dokumenat i te kako značajan za ovo preduzeća, ali za njegovu izradu potreban je stručni tim. Njihovi planovi su prelazak na ekološke energente i izgradnja manjih toplana, jer bi grejanje bilo znatno kvalitetnije. Da bi se ostvaio ovaj plan najbolji način je uz pomoć javno privatnog partnerstva.

Milićević smatra da je poslovanje Toplane ugroženo zbog niske cene grejanja, pa će od loalne samouprave zatražiti povećanje od dest odsto. Postojeća cena je 81 dinar nije ekonomska i Toplani je donela velike gubitke. Ukupna dugovanja su milijardu i 300 miliona dinara, potraživanja od građana i privrede su 650 miliona dinara.

[iframe width=“480″ height=“270″ src=“https://www.youtube.com/embed/AJd6LN7fg8Y“ frameborder=“0″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *