Stroge mere prevencije u Domu za stare „Vila Katarina“ u Boru

BOR – Iako spadaju u najranjiviju kategoriju kada je u pitanju korona virus, korisnici Doma za stare „Vila Katarina“ u Boru, dobrog su zdravstvenog stanja, zdravo se hrane, imaju kvalitetan društveni život u domu i u potpunosti su bezbedni. To je rezultat strogih mera prevencije koje su u ovoj ustanovi na snazi od 4. aprila.

Dom je potpuno zatvoren za posete, a svi zaposleni su tu od 4. do 26. aprila kada stiže druga grupa lekara, medicinskih sestara i negovatelja, koja će prethodno biti testirana kako bi u potpunosti bili sigurni i zaštitili stare u domu. Mi smo složni, pomirili smo se sa situacijom i tu smo. Imamo sve što nam je neophodno, zaštitna oprema, sredstva za dezinfekciju, lekovi i namirnice za korisnike, sve nam dopremaju„, kaže Jovana Komnenović medicinska sestra.

Vojska već mesec dana brine o bezbednosti korisnika i osoblja u domu, jer je strogo zabranjen i ulaz i izlaz iz ustanove. Hrana se priprema na licu mesta, dostava namirnica je dva puta nedeljno i to samo onih koje se proizvode u plastenicima u Knjaževcu gde inače imaju sopstveno poljoprivredno domaćinstvo, pa je kvalitet voća i povrća garantovano dobar.

Higijenske mere su maksimalno pojačane, a osoblje se trudi da društveni život korisnika u domu bude što bogatiji, pošto su posete zabranjene. Sa najbližima komuniciraju telefonom, a iako im je teško zbog vanrednog stanja, zadovoljni su tretmanom i svesni da je to jedini način da sačuvaju zdravlje„, kaže Aleksandra Milićević medicinska sestra.

Isti sistem rada i mere predostrožnosti uvedene su i u Domu za stare „Vila Ktarina“ u Knjaževcu, tako da su i korisnici u toj ustanovi potpuno bezbedni, kaže direktor ove ustanove Milovan Đurić i napominje da je ovakav sistem rada jedini način da virus ne uđe među ljude koji su najosotljiviji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *