Stručni skup kardiologa na Borskom jezeru

0
BOR – Farmaceutska kompanija Merk organizovala je skup kardiologa u hotelu Jezero na Borskom jezeru, a tema je arterijska hipertenzija, načini lečenja i lekovi koji najefikasnije regulišu pritisak. Stručnom skupu prisustvuju kardiolozi iz gradova širom Srbije. Prema rečima prof. dr Stevana Ilić, specijaliste za ženska srca, ovo je bolest od koje boluje svaki drugi stanovnik Srbije, pa je ovaj skup značajan za kardiologe u smislu razmene iskustava i postizanja dogovora oko najadekvatnijih načina prevencije i lečenja.
Sve više mladih u Srbiji boluje od povišenog krvnog pritiska, a među njima su i deca i adolescenti. Dosadašnja ispitivanja i iskustva lekara pokazuju da je ona uzrok čak 50 odsto smrtnih slučajeva. Prema rečima lekara, ovoj bolesti neophodno je posvetiti posebnu pažnju, a pre svega treba raditi na što adekvatnijem lečenju.
Arterijska hipertenzija se naziva i „tihi ubica“ zato što uglavnom nema simptome i najčešće se otkriva slučajnim merenjem. Tako se neretko dešava da mlad čovek boluje od ove bolesti, a da toga nije svestan. Sve je veći broj onih koji zbog stresa na poslu pate od povišenog pritiska – upozoravaju lekari i apeluju na građane da paze na svoje zdravlje i redovno kontrolišu pritisak.
[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2jib4v“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *