Struja, voda i putevi- problemi meštana Šarbanovca

BOR,ŠARBANOVAC- Najveći problemi meštana Šarbanovca, sela nadomak Bora, su nekvalitetno snabdevanje električnom energijom zbog dotrajalih stubova i provodnika, vodosnabdevanje u pojedinim reonima i putna mreža.

Problemi su evidebtni kad je u pitanju putna mreža, jer proteklih godina imali smo poplave koje su uništile puteve posebno one pod rizlom“, rekao je Branko Perić, zamenik gradonačelnika Bora.

Meštani Šarbanovca  su na sastanku sa predstavnicima lokalne samouprave, gradske uprave, direktori javno komunalnih preduzeća  istakli da se, po njihovom mišljenju, u ovom selu do sada najmanje ulagalo u putnu mrežu. Zato bi prema njihovim procenama na području ove mesne zajednice u narednih pet godina trebalo da se asfaltom  presvuče 20 kilometara puteva i  u sanaciju rejonskih puteva utroši četiri hiljade kubika rizle.

Ne možemo baš još uvek tačno da kažemo koliko će biti potrebno asfaltirati puteva u Šarbanovcu. Zato i održavamo ovakve sastanke na kojima ćemo imati preciznije informacije, dodao je Perić.

Meštani Šarbanovca  posebno su se žalili i na  loše snabdevanje električnom energijom. Mreža je u veoma lošem stanju, oko 7.000 stubova bi trebalo da se zameni, napon je slab, a prekidi učestali.

Elektromreža je dotrajala, na nekim mestima je stara skoro pola veka. Mi smo uputili dopis Elektrotimoku u Zaječaru da pojačaju ekipe kada su veremnske nepogode kao ova poslednja. Izašli su nam u susret i kvarovi su bili otklonjeni“, ističe Branko Perić.

Osim ovih glavnih meštani  Šarbanovca su istakli i druge ne manje zanačajne probleme. Sportsko igralište nije asfaltirano, krov na crkvi prokišnjava, nema grejanja u  ambulanti i mesnoj zajednici, kulturno umetničko društvo nema prostorija. Puno je problema, kao u svim seoskim sredinama, koji će se, kako je rečeno, rešavati po prioritetima u zavisnosti od finansijskih mogućnosti grada Bora,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.