Studijska putovanja profesora Mašinsko elektrotehničke škole

BOR – Mašinsko elektrotehnička škola u Boru prošle godine je potpisala dva ugovora za učešće u programu Evropske unije koji obezbeđuje finansiranje projekata za saradnju u obrazovanju, Erazmus plus programu: Projekat mobilnosti za škole i opšte obrazovanje i Projekat mobilnosti u oblasti stručnog usavršavanja i obuka.

Prioriteti programa su unapređenje i podrška razvoju svih nivoa obrazovanja i stvaranje dodatne vrednosti za evropski prostor obrazovanja.

Deo programa je realizovan, tri profesora boravila su u Pragu i Rimu gde je na stručnim seminarima iz oblasti informatike bilo reči o primeni socijalnih mreža i drugih digitalnih materijala u nastavi. Elektronske platforme su veoma korisne i primenjive u nastavi, a ove nove metode već se primenjuju u borskoj školi: pokrenut je youtube kanal gde će se objavljivati sve značajne informacije i video klipovi o školskim aktivnostima. Postavljena je i moodle platforma gde će se naći razni testovi i kvizovi za učenike kako bi im gradivo bilo interesantnije i dostupnije i kod kuće i u školi. U maju profesori putuju u Barselonu i na Siciliju, a u okviru drugog projekta tri profesora i šest učenika imaće stručnu praksu u Portugaliji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.