BOR – Susreti na međunarodnom Festivalu etno pesme  Istvil u Boru  koji se završava 21. Juna u Šarbanovcu značajni su ne samo za razmenu  kulturnog blaga među učesnicima, već i za učvršćivanje saradnje  i prijateljstva među ljudima iz različitih zemalja.Na ovogodišnjem trećem Istvilu,koji  je upravo sa tim ciljem i organizovalo Udruženje građana Vilaž u Zlotu, saradnja je sa nekim učesnicima nastavljena, a sa nekim tek uspostavljena.

Dan VanaKulturni centar u Kalafatu ističe: „Veliki je značaj ovog festivala jer okuplja  mnogo nacija koje na jednom mestu mogu da predstave svoju tradicionalnu pesmu“.

Livija Prlođa,Kalafat kaže: „Prvi put sam ovde ,izuzetno je lepo mada nas je dočekalo malo hladnije vreme,ali prijem je bio jako srdačan,tpoao i lep,a i priroda je zaista predivna, tako da su utisci prelepi“.

Program festivala Istvil osmišljen je upravo tako da se prirodne lepote okolonie Bora i raznolikost kulturnog bogatstva ovog kraja Srbije  predstave  učesnicima. A iz Brestovačke banje i drugih mesta,gde se festival odigravo, mogu da ponesu prelepe slike.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2uusju“ allowfullscreen ]
Susreti na Istvilu, 21. jun 2015. (RTV Bor) by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *