Međunarodni dan joge obeležen i u Boru

0

BOR – Joga je odlična fizička aktivnost,koja poboljšava i zdravlje i raspoženje.Da je dobra i kao trening i kao nešto što pomaže da se razbistre misli najbolje zanju oni koji treniraju jogu,a u Boru treninge organizuje Centar za sport sve Zmaj,koji je povodom 21.juna-međunarodnog dana joge organizovao javni čas i programe u prirodi. Ovaj datum kao međunarodni dan joge proglasile su Ujedinjene nacije prošle godine,a njegov cilj podizanje svesti o važnosti društvenih i kulturnih vrednosti,harmonije,mira i bezbednosti za održivi razvoj društva.  

Jelena Žikić  predsednik i instruktor Kluba Centar sporta za sve Zmaj u Boru kaže: „Živimo zaista u teškom i stresnom vremenu i drago mi je da  se baš evo za viken obeležava Međinarodni dan joge,da ljudi mogu opušteno da izađu i posvete se ovim aktivnostima.a joga jeste upravo takva, da se uskladimo sa prirodom, opustimo i vežbamo.Naš klub u Boru ima  stalne polaznike i javni čas organizujemo često u prirodi,jer ovde imamo predivnih mesta gde je sve to izvodljivo.Večeras na platou Doma kulture  takođe povodom Međunarodnog dana priređujemo program, a biće to i prilika da malo i promovišemo  jogu“.

Na časovima joge uči se strpljenju, hrabrosti, prihvatanju stvari kakve jesu… Joga nas uči da ne trošimo energiju na stvari koje ne možemo da promenimo, već da je usmerimo na nešto što je moguće ostvariti. A  kada želite da izbacite negativnu energiju, čas joge je super način za to.Oni koji redovno vežbaju jogu, kažu da postoji mogućnost da se u nju zaljubite nakon nekog vremena, ali i to je normalno. Ko ne veruje, može da  da proveri.

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2uusmx“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *