Sutra 20. sednica SO Bor

BOR – Na sutrašnjoj dvadesetoj sednici Skupštine opštine Bor odbornici će razmatrati više od 40 predloga odluka, rešenja i izveštaja o radu. Jedan od značajnijih je svakako o poskupljenju grejanja po kvadratnom metru stambenog prostora za oko 11 odsto i pojeftinjenju kvadratnog metra poslovnog prostora za sedam procenata. U obrazloženju stoji da je ovakva odluka neophodna, jer Toplana po sadašnjoj ceni grejanja mesečno gubi oko četiri miliona dinara. Odbornici će takođe razmatrati i predlog odluke nadzornih odbora javnih preduzeća za obezbeđenje sredstava i davanje garancije za plaćanje energenata koje je borska Toplana utrošila u prethodnoj sezoni i to kreditnim zaduženjem kod Poštanske štedionice. Reč je o kreditu od 200 miliona dinara kojim bi se izmirile obaveze prema dobavljačima uglja i stvorili bolji uslovi za narednu godinu.

Odbornici će odlučivati i o predlogu o utvrđivanju cena usluga Ustanove Sportski centar, s obzirom na nove sadržaje, ali i poskupljenje komunalnih troškova. Po novom cenovniku neke usluge su nepromenjene, ali su neke i poskupile. Primera radi predloženo je da sada najaktuelnija cena za bazen bude povećana sa 100 na 150 dinara. Na dnevnom redu sutrašnje sednice je i predlog da se roditeljima, koji su od oktobra 2012.do februara 2015.godine, smeštaj u Predškolskoj Ustanovi za decu Bambi plaćali više od 20 odsto ekonomske cene, novac vrati odjednom.

Odbornici će razmatrati i predlog, da se umesto dosadašnjeg v.d. direktora JKP „Toplana Bor“, Darka Milićevića, imenuje Zoran Marković, dosadašnji vršilac dužnosti direktora JKP Vodovod, a da na njegovom mestu ponovo bude prethodni direktor ovog Javno komunalnog preduzeća Goran Topalović. Predloženo je, takođe, da se dosadašnjim vršiocima dužnosti direktora Apoteke Bor Tatjani Videnović, Muzeja rudarstva i metalurgije Igoru Jovanoviću i Turističke organizacije Bori Stankoviću, imenovanje produži na još šest meseci.

Na dnevnom redu sutrašnje sednice Skupštine opštine Bor su, između ostalih, i predlog o davanju saglasnosti na unapred pripremljene planove reorganizacije, zatim izveštaji o radu javnih preduzeća i ustanova u prošloj godini, kao i predlozi o detaljnoj regulaciji groblja u Boru i Brestovcu i o generalno regulaciji turističkog područja Stol.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x4ijyew“ allowfullscreen ]
Sutra 20. sednica SO Bor, 27. jun 2016. (RTV Bor) by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *