Sve službe ove godine spremnije za zimske uslove

BOR – Sve službe koje su aktivne u zimskim uslovima, ove godine spremnije dočekuju zimu i već su završile sve potrebne pripreme za reagovanje i eventualnu pomoć građanima tokom najhladnijih meseci, rečeno je na prvoj redovnoj sednici gradskog Štaba za vanredne situacije u Boru.

Javno komunalno preduzeće „3. oktobar“ je pojačalo svoje kapacitete novim vozilima, novim uređajima za čišćenje snega sa ulica i trotoara, u toku je nabavka veće količine soli oko 800 tona, mnogo više nego prošle godine, i agregata oko 900 tona. „Vodovod“ je pripremio sve svoje mašine da pomogne u slučaju vanredne situacije, a i Javno komunalno preduzeće „Toplana“ je u punoj funkciji sada. Problemi u snabdevanju toplotnom energijom, koji su trajali nekoliko dana su rešeni, proboji i na vrelovodu i na toplovodu su sanirani. Ono što je bitno sada na zalihama imamo 17.500 tona uglja. Od početka grejne sezone je potrošeno oko 1600 tona uglja. Bitno je napomenuti da se remont koji je urađen pokazao kao dobra investicija grada jer danas imamo bolji i stabilniji sistem, a pokazaće se i manju potrošnju energenta za razliku od prošle godine“, kaže Aleksandar Milikić komandant Štaba za vanredne situacije u Boru.

Prve snežne padavine spremno dočekuju i zaposleni u EPS-u i Elektromreži Srbije, kao i Policijska uprava i Vatrogasna jedinica. Za zimsku sezonu pripremljene su i zdravstvene ustanove, a očekuje se da će ubrzo biti rešen problem rengen aparata u Opštoj bolnici, koji zbog kvara ne radi nekoliko dana.

Pozvaću kabinet ministra da vidim šta se dešava sa rengenom. Iako je to nadležnost Ministarstva zdravlja, moja obaveza je da reagujem u ovakvim situacijama i izvršim pritisak na Ministarstvo da reaguju brzo. Siguran sam da su oni već to stavili u proceduru, nažalost birokratija je takva, procedura traje već nekoliko dana, ali mislim da će brzo da se reši“, istakao je Aleksandar Milikić komandant Štaba za vanredne situacije u Boru.

Osim spremnosti gradskih službi za kvalitetnije delovanje tokom zimskih meseci, na prvoj sednici Štaba za vanredne situacije u Boru istaknuto je i da će u cilju efikasnijeg pružanja pomoći unapred biti sastavljen spisak ugroženih lica, kao i da će za članove Štaba i poverenike civilne zaštite 13. i 14. novembra biti ogranizovana posebna obuka o reagovanju u vanrednim okolnostima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *