Sve više turista u Knjaževcu

KNJAŽEVAC – Prirodni potencijali, bogata turistička ponuda i različite manifestacije učinili su da opština Knjaževac postane jedna od traženijih destinacija domaćih i inostranih turista. Prema rečima direktora Turističke organizacije, Bobana Markovića, turiste osim prirodnih potencijala, privlače i moderne manifestacije zabavnog ili sportskog karaktera, ali i one kojima se u ovom kraju neguju običaji i tradicija. Stara planina je posebno aktuelna tokom zimskih meseci, a gostima je tada dostupan i pokriven bazen „Banjica“ sa vodom iz termalnog izvora.

„Upravo ovih dana se diže kupola na bazenu. To je pokriven bazen tokom zime, a leti je otvoren i posetioci zaista imaju jedinstvenu mogućnost u Knjaževcu da tokom dana skijaju na 2000 metara, a da zatim siđu u grad i kupaju se u bazenu sa termalnom vodom. Tokom prošlogodišnje turističke sezone imali smo skoro 60 hiljada noćenja domaćih i stranih turista, a u okviru ove samo do avgusta u Knjaževcu je noćilo oko 50 hiljada gostiju. Do početka zimske sezone u Knjaževcu, odnosno na Staroj planini, ostalo je manje od nedelju dana, pa očekujemo još bolju statistiku od prošlogodišnje“ – istakao je Boban Marković, direktor Turističke organizacije opštine Knjaževac.

U opštini Knjaževac sve je aktuelniji i seoski turizam, pa je gostima trenutno na raspolaganju skoro 600 ležajeva u 45 domaćinstava. Plan nadlženih u Turističkoj organizaciji jeste da od naredne godine promociju ovog kraja usmere ka korisnicima interneta i društvenih mreža.

Sve više turista u Knjaževcu, 11. decembar 2016. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *