Svečani prijem za dvostrukog evropskog šampiona u streljaštvu

BOR – U prethodnih deset godina borski strelac Bobana Veličković Momčilović osvojila je čak tri zlatne medalje na Evropskim prvenstvima u streljaštvu. Na poslednjem, 50. Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Vroclavu u Poljskoj, Bobana se okitila sa dva zlata, u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. U znak zahvalnosti za postignute rezultate, ali i za dostojnu promociju Države i grada, za nju je u lokalnom parlamentu u Boru upriličen svečani prijem.

Pre svega zahvalila bih se državi i Ministarstvu omladine i sporta i gradu Boru na podršci od početka moje karijere. Posebno me raduje što je ova medalja došla u vreme kada se radovi oko strelišta privode kraju i što se nadam da će u narednim godinama to doprineti boljim rezultatima, kada je reč o meni, ali i o ostalim borskim strelcima. Nadam se da ću državi i gradu dati još medalja, a ima i dece koja imaju talenat i vredno treniraju i od njih se mogu očekivati dobri rezultati“, rekla je na prijemu Bobana Veličković Momčilović, evropski prvak u streljaštvu.

Bobana je na najbolji mogući način predstavljala Republiku Srbiju i grad Bor na prvenstvu Evrope u Poljskoj. Osvojene dve zlatne medalje su samo potvrda njenog izuzetnog zalaganja u prethodnom periodu, istakao je na prijemu gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić i najavio početak izgradnje nove streljane u gradu.

Ono što je jako bitno je da smo danas govorili o tome da Grad Bor zajedno sa Republikom Srbijom ubrzo raspisuje javnu nabavku za izgradnju nove streljane odnosno novog strelišta na lokaciji starog, koja je po projektu jedna od najsavremenijih u ovom delu Evrope. Obaveza Grada Bora i Republike Srbije jeste da razvije ovaj sport zahvaljujući ovakvim šampionima kakva je Bobana Veličković Momčilović. Učešće u projektu izgradnje nove streljane ima i grad u delu koji se odnosi na izmenu i dopunu projekta koji je inicirala Bobana. Reč je o zatvorenom delu strelišta, što nije bilo predviđeno projektom koji država finansira. Za ovu namenu, u naredne dve godine iz gradskog budžeta biće izdvojeno 56 miliona dinara. Osim toga što će biti osnov za razvoj sporta, nova streljana u Boru doprineće i razvoju sportskog turizma, jer takva streljana iziskuje i određene smeštajne kapacitete i tu se deševaju velika takmičenja. Siguran sam da će Bor biti, između ostalog u narednim godinama i decenijama mesto gde će se o streljaštvu govoriti na svetskom nivou“, naglasio je Aleksandar Milikić gradonačelnik Bora.

Ministarstvo omladine i sporta raspisaće u toku ove sedmice javnu nabavku za projekat izgradnje nove streljane u Boru. Nakon izbora izvođača radova, izgradnja objekta bi trebalo da počne u septembru ove godine. Ukupna vrednost projekta je 175 miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *