Svi putni pravci u gradu i ka selima prohodni

BOR – Nove snežne padavine u Boru na ulice su izvele ekipe borskog JKP „3. oktobar“ koje su tokom noći i dana čistile sve saobraćajnice u gradu i putne pravce prema selima.

Naše ekipe su tokom jučerašnjeg dana i noći bile na terenu, održavali smo paralelno i grad i puteve prema selima, tako da smo jutros imali solidnu situaciju. Najveći deo ulica i trotoaru je bio očišćen. Danas smo nastavili čišćenje ulica slabijeg prioriteta u obodnim mesnim zajednicama. Krenuli smo sa višim delovima grada u naseljima Staro i Novo Selište, GHI i Bor 2, da bi se u toku dana nastavilo čišćenje u mesnim zajednicama sa ravnijim ulicama. Deo ekipa je usmeren na čišćenje pešačkih prelaza i stepenica, a drugi prema selima“, rekao je Dalibor Orsovanović, direktor JKP „3. oktobar“ u Boru.

Bez obzira na veliku količinu snega koja je pala, intervencijom komunalaca omogućeno je da se saobraćaj nesmetano odvija na svim putnim pravcima.

Do ovog momenta svi putni pravci ka selima su prohodni. U toku dana poslali smo ekipu i ka Gornjanu i ka Mesnoj zajednici Luka gde noćas nismo stigli da intervenišemo i očekujemo da se situacija neće pogoršati s obzirom da će se padavine smanjiti. Problem će nam možda samo praviti vetar koji je počeo da duva i stvaranje smetova ali se nadamo da ni to neće uticati da putevi prema selima ostanu prohodni“, dodao je Dalibor Orsovanović.

Zbog velike količine snega i vetra koji stvara nanose najkritičnije deonice su prema Bučju i selu Gornjane.

Kritično nam je u Bučju gde su tokom noći počeli da se stvaraju smetovi, kao i put ka Gornjanu. Ostali putni pravci ne bi trebali da budu kritični osim ova dva, jer da ne bi došlo do zaleđivanja kolovoza na pojedinim deonicama ostavljen je sloj kašastog snega, a veći deo je posut solju, bacili smo oko 20 tona soli“, dodao je Orsovanović.

Na zalihama JKP „3. oktobar“ trenutno ima između 500 i 600 tona soli. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *