Svršeni borski srednjoškolci „otplesali“ maturu

0

Svršeni borski srednjoškolci su na platou Doma kulture otplesali svoju maturu. Naime, oko 320 borskih maturanata prodefilovalo je centralnim šetalištem u gradu, potom su pevali i igrali i na kraju otplesali „Maturski ples“. Kao nagradu za završetak školovanja lokalna samouprava je za njih, roditelje i ostale sugrađane upriličila koncert Tee Tairović.

BOR – Maturanti četiri borske srednje škole, završetak školovanja i ove godine obeležili su šetnjom gradskim korzoom, a potom i muzičkim programom i  zajedničkim plesom. Uvod u „Ples maturanata“ bio je nastup muzičkih i plesnih grupa srednjoškolaca iz svake škole sa po dve muzičke numere. Domaćin ovogodišnje manifestacije „Maturski ples“ u Boru bila je Ekonomsko trgovinska škola.

Ovi mladi ljudi koje danas vidimo šetali su ovde kao predškolci i evo sada nakon 12 godina tu su kao svršeni srednjoškolci, na ulasku u novo poglavlje života. Čekaju ih sudbonosne odluke i mi ih kao drušvto, a pre svega porodica i škola moramo podržati„, rekla je Sonja Stamenković, direktorka Ekonomsko trgovinske škole u Boru.

Drago mi je da kao Grad učestvujemo u realizaciji ove tradicionalne manifestacije gde mladi kroz igru i pesmu šalju jasnu poruku prijateljstva i empatije i mi se u lokalnoj samoupravi trudimo da podržimo ovakve aktivnosti„, istakao je  Aleksandar Bogosavljević, član Gradskog veća u Boru.

Maturanti su izrazili zadovoljstvo zbog kraja školske godine i početka novog životnog poglavlja. Pojedini đaci će školovanje nastaviti dalje na odabranim fakultetima, a drugi će pokušati da pronađu posao. Iako će im se putevi razići, zajednička želja im je da nastave druženje.

Završetak srednjoškolskih dana ove generacije borskih maturanata obeležio je i koncert Tee Tairović u amfiteatru Doma kulture u kojem je uživala mnogobrojna publika. Pokrovitelj koncerta bio je grad Bor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *