Takmičenje u pripremanju starih jela

BOR,BRESTOVAC-U Brestovcu, selu nadomak Bora, drugog dana Međunarodnog festivala folklora „Malinik 2018“ organizovano je takmičenje u pripremanju etno jela. Učestvovalo je 11 ekipa iz borskih sela i članova kulturno umetničkih društava, učesnika manifestacije iz Srbije i inostranstva.

Zaista smo presrećni zbog ovolikog broja učesnika. Tu su ekipe iz Slovenije, Rumunije, Bosne, Makedonije, ali i iz naših gradova“, rekla je Jasmina Stojanović,  jedan od organizatora.

Svi učesnici su pripremali  tradicionalna jela svoga kraja,a najboljima su podeljene prigodne nagrade. Prva nagrada pripala je ekipi iz Makedonije za jelo turli tava.Druga nagrada pripala je članovima kulturno umetničkog društva iz Rumunije, a treća ekipi iz Bosne i Herecegovine koja je pripremila za ovu priliku bosanski lovac.

Specijalnu nagradu  za najbolju prezentaciju dobili su članovi tima „Šarbanovački kotlić“.

Organizatori su zadovoljni kvalitetom pripremljenih jela, jer se ona u ovakvim prilikama spremaju sa puno ljubavi  i znanja. Učestvovao je i veliki broj učesnika, tako da je, po njihovoj oceni, takmičenje u pripremanju etno jela upopunosti uspelo.

Takmičenje u pripremanju starih jela, 26.avgust 2018. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *