Tehnički fakultet u Boru upisalo više od stotinu kandidata

BOR-Na Tehničkom fakultetu u Boru završava se treći upisni rok u kome su još tri kandidata položila prijemni ispit, tako da su sada ukupno njih 104 stekla uslov za dobijanje indeksa, što je polovina budžetskih mesta. Iako se ove školske godine upisalo nešto više od polovine planiranih kandidata, u ovoj visokoškolskoj ustanovi su zadovoljni brojem brucoša.

Najvažnije je da smo zaustavili višegodišnje smanjenje broja studenata na našem fakultetu. Broj upisanih ove godine je veći od lanjskog“, kaže Dragan Manasijević, prodekan za nastavu.

Borski fakultet ima četiri akreditovana studijska programa na sva tri nivoa akademskih studija. To su rudarsko inženjerstvo, metakurško inženjerstvo, tehnološko inženjerstvo i inženjerski menadžment. Najveće interesovanje kandidata i ove školske godine je bilo za odsek inženjerski menadžmet.

Nova školska godina za sve studente na Tehničkom fakultetu u Boru počinje 1. oktobra. Nastava za brucoše će biti organizovana po kombinovanom modelu, teorijska onlajn, a praktična u prostorijama fakulteta, a na višim godinama će biti organizovana kao i do sada, na fakultetu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *