Tender za strateškog partnera: četiri kompanije javile se prvog dana da otkupe dokumentaciju

Vlada Srbije tražiće od strateškog partnera Rudarsko topioničarskog basena Bor ambiciozne poslovne planove i investicije, sa ciljem da srpska kompanija nastavi razvoj i dugoročno, stabilno i održivo posluje, izjavio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić prilikom gostovanja na javnom servisu, nakon raspisivanja tendera za strateškog partnera borskog basena.

„U očekivanju daleko većih ulaganja u postojeće i nove rudnike računa se, ne samo na očuvanje sadašnjih pet hiljada radnih mesta, već i na dodatno zapošljavanje. Procenat vlasništva biće jedno od ključnih pitanja na tenderu: pitaćemo zainteresovane koliko procenata traže za 350 miliona dolara, oni će nuditi procente i to će biti jedan od ključnih kriterijuma za odlučivanje“, rekao je Antić.

„Jedanaest svetskih rudarskih kompanija je u protekle dve godine sa RTB-om potpisalo ugovor o poverljivosti podataka i radilo analize RTB-a. Sedam ili osam kompanija je ozbiljno uradilo „dju dilidžens“ i finansijski, i pravni, i rudarski, i metalurški, i više puta bilo u poseti Boru. Kao dokaz da postoji interesovanje može da posluži činjenica da su se samo u prvom danu tendera već javile četiri kompanije za otkup dokumentacije koja, uzgred, nije ni tako jeftina“, istakao je Antić koji je najavio da će u septembru biti obavljeno ocenjivanje ponuda nakon čega sledi faza ugovaranja sa najpovoljnijim ponuđačem i, do kraja godine, zaključivanje ugovora.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.