BOR- Umesto krajem jula, zamena postojeće javne rasvete novim LED sijalicama na području opštine Bor biće završena sredinom avgusta. Do sada je završen veći deo posla, preostala je zamena još oko 130 subova i 700 sijalica.

Završili smo oko 80 odsto planiranog posla. Do sada je od predviđenih 4.900 sijalica, zamenjeno je 4200. Najveći posao nam predstoji, ovih dana počinjemo zamenu sijalica i stubova u ulici Moše Pijade“, rekao je Nebojša Janošević iz Odeljenja za planiranje i razvoj Opštine Bor.
 U nekim delovima grada, ali i sela, gde su svetiljke već zamenjene, postoje pritužbe građana na njihov  rad.

Već naredne nedelje članovi  komisije će zajedno sa predstavnicima  izvođač radova posetiti seoske i gradske mesne zajednice kako bi kvarove otklonili u što kraćem roku“, dodao je Janošević.

Prema prvobitnom ugovoru  rok za završetak zamene javne rasvete u borskoj opštini bio je kraj jula. Radovi, međutim, kasne.

„Zbog lošeg vremena u julu radovi su se odužili“, istakao je Janošević naglasio  da je zadovoljan kvalitetom, ali garancijama i uštedama.

Osim garancije od sedam godina, LED rasveta donosi i velike uštede u potrošnji električne energije. Do sada je u proseku za struju u Boru i selima mesečno izdvajano oko dva i po miliona dinara, a zamenom led sijalicama  rata će biti oko milion dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.