„Timočki naučni tornado“ ove godine na društvenim mrežama

0

BOR – Tradicionalni festival nauke „Timočki naučni tornado“, zbog epidemije korona virusa, ove godine biće održan online na društvenim mrežama, a deo snimljenog materijala biće emitovan i na programu Regionalne TV Bor. U snimanju prezentacija i ekperimenata učestvovalo je 180 učenika borskih osnovnih i srednjih škola i 50 mentora. Ovaj naučni-promotivni skup okupio je 10 institucija u gradu, a najmasovniji su bili učenici OŠ „Dušan Radović“ u Boru i „Stanoje Miljković“ u Brestovcu. Povod je Međunarodni dan nauke, 11. novembar, a materijal će biti emitovan u toku naredne sedmice.

Virtuel science festival se ove godine održava na Facebook-u, Instagramu i Tviteru. Otvoreni su profili specijalno za Timočki naučni tornado. I na You tube kanalu. Pripreme su počele u septembru. U oktobru su ogledi snimljeni u 10 institucija. Snimljeno je 5 sati materijala. Deo ogleda se konstantno ponavlja, ali su materijali snimljeni u samim institucijama poput Fakulteta i Tehničke škole, pa su i ogledi složeniji“ naglasila je Nataša Ranđelović iz Društvo mladih istraživača u Boru.

Deveti „Timočki naučni tornado“ organizuje se u okviru projekta „Ekološki dani Bora“ koji podržava Grad Bor , kao i u projektu „Ekološki otisak od čoveka do reka“ čiji su pokrovitelji Ministarstvo za zaštitu životne sredine i kompanija Ziđin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *