Toplana spremna za nastavak noćnog grejanja

0

BOR – Javno komunalno preduzeće „Toplana“ prekinulo je početkom meseca noćni režim rada, odnosno grejanje stanova 24 sata, posle porasta spoljne temperature. U ovom komunalnom preduzeću kažu da su spremni da, ukoliko temperatura ponovo padne ispod minus pet stepeni, nastave i noćno grejanje stanova.

Na zalihama u Toplani ima oko tri hiljade tona uglja, a snabdevanje energentima je redovno i obezbeđeno do kraja grejne sezone.

Kvarova na vrelovodu je manje za trećinu u odnosu na prošlu godinu, a automatske podstanice koje su ove grejne sezone prvi put u upotrebi pokazale su se dobro u regulaciji temperature, kažu u Toplani i dodaju da se na nekoliko mesta dešavalo da građani namerno iseku kabl ili unište senzor za temperaturu ovih podstanica zbog čega su morali da pređu na manuelno programiranje.

S obzirom na to da je prosečna spoljna temperatura u decembru i januaru bila za oko pet stepeni niža u odnosu na prethodnu godinu, očekuje se da će i potrošnja uglja biti nešto veća u odnosu na prethodnu sezonu kada je utrošeno 43 hiljade tona uglja.

 

Toplana spremna za nastavak noćnog grejanja, 7. februar 2017. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *