Tople probe u Boru od srede

BOR – Predstavnici  borske Toplane  i grupe dobavljača uglja niškog „Monikoma“ i beogradskog „Sole Komerca“ potpisali su ugovor o isporuci 45.000 tona ovog energenta  u vrednosti  nešto  većoj  od 492  miliona dinara. Prve količine uglja stižu u Bor u utorak, a tople probe će početi od petog do desetog oktobra. Na osnovu potpisanog ugovora ugalj će pristizati sukcesivno, a otplata za predstojeću sezonu počeće po završetku izmirivanja preostalog  duga za prošlu godinu u iznosu od 170 miliona dinara.

I remont postrojenja u borskoj Toplani privodi se kraju.  Na vreme je završen remont kotlova  kao i ugradnja  izmenjivača.

„Još jedan izmenjivač će nam stići do 10. oktobra, ali on nam nije neophodan za početak sezone. Preostala nam je ugradnja opreme u još tri podstanice“, kaže Zoran Marković, v.v. direktora JKP Toplana Bor.

         S obzirom na starost distributivne  mreže,  zabeležen je i veliki broj kvarova koji se pred predstojeću sezonu ubrzano saniraju. Zaposleni u Toplani rade u dve smene kako bi početak sezone dočekali što spremnije.

Tople probe u Boru od srede, 30. septembar 2016. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *