Dan rekreativnog sporta

BOR – Dan kada je važno takmičiti se, učestvovati i družiti se. Dan rekreativnog sporta, kada se pažnja obraća vrednostima i značaju fizičkih aktivnosti. Uz podršku lokalne samouprave, ministarstva omladine i sporta i u programu Soko saveza Srbije, Sokolsko društvo Bor organizovalo je u Sportskom centru i na stadionu na četvrtom kilometru, prigodna takmičenja u malom fudbalu, stonom tenisu, pikadu, šahu, ali i u atletici, u kojoj je trčao zavidan broj osnovaca. Zajedno sa njima, u prepodnevnom takmičenju u više disciplina učestvovali su i članovi borskog društva i njihovi gosti, među kojima najbrojniji sokolari Sefkerina, sela u blizini Pančeva.

         “Imamo višegodišnju saradnju sa Borom. Oni dolaze redovno kod nas, već desetak godina. I mi kod njih dolazimo, sada i u sve većem broju što znači da je i interesovanje samih građana, sportista, takmičara sve veće. A koliko će nam dozvoliti materijalne mogućnosti i uslovi, o tom potom, o tome nećemo ni da razmišljamo”, kaže Dragan Ristić, predsednik Sportsko rekreativnog kluba “Soko” u Sefkerinu.

         U Sokolskom društvu Bor zadovoljni su odzivom rekreativaca i planiraju da akcija uoči obeležavanja dana grada bude godinama sve jača. Ovog puta, izostali su učesnici iz inostranstva, ali su najavili siguran dolazak u Bor i sportsko druženje u nekom novom terminu.

         “Za početak sam veoma zadovoljan. Odazvali su se sokolski klubovi Beograda, Sefkerina i dosta naših lokalnih, odavde. Zadovoljan sam jer je na početku uvek malo teže. Ovo je čisto amaterski sport i sportski radnici, nažalost, moram to da kažem, su kod drugih klubova naviknuti da im se nešto plaća. Kod nas ništa, kod nas je čist amaterizam.”, naglašava Čeda Marković, predsednik Sokolskog društva Bor.

         “Najviše me raduje što je najviše takmičara bilo u atletici. Bilo je skoro iz svih škola, s tim što su “Petar Radovanović” i “Vuk Karadžić” bili najbrojniji, 25 devojčica u trci na 300 metara, 30 dečaka u trci na 400 metara. Prva tri mesta dobiće zahvalnice, majice i tako dalje. I sve ostale aktivnosti danas su na nivou, tako da idemo dalje sa druženjem, daljim akcijama i da malo ovo društvo ojačamo i da podmladimo kadar”, kaže Milutin Simić, koordinator sportskih aktivnosti borskog sokolskog društva.

         Iako su najuspešniji po disciplinama skromno nagrađeni, kako to i priliči, samo bavljenje sportom bilo je i biće i narednih godina najvažniji cilj manifestacije borskog sokolskog društva. Neizostavno će ostati i druženje nakon sportskih aktivnosti, na zajedničkom ručku u restoranu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *