BOR – Na trećoj manifestaciji Borska noć istraživača  „Bonis“ učestvovalo je više od stotinu mladih – od  predškolaca do studenata Tehničkog fakulteta. Na efektan način oni su prikazali eksperimente iz različitih oblasti, iako je tema manifestacije bila Voda.

Ovakve manifestacije posvećene su pre svega popularizaciji nauke i učenju kroz zabavu. Osim Društva mladih istraživača ovogodišnju  treću  manifestaciju organizovali su još dve srednje i tri osnovne škole, Tehnički fakultet u Boru  i Fondacija dr Berislav Ristič Berko. Organizatori su zadovoljni odzivom mladih istražiavač, ali i brojem posetilaca.

„Ova manifestacija do sada je najbrojnija po broju učesnika, a izuzetno smo zadovoljni i brojem posetilaca tako da je u potpunosti uspela“, rekla je Nataša  Ranđelović, koordinator manifestacije „Bonis“.

U organizaciji borskog Društva mladih istraživača i škole „Desanka Maksimović“  prva noć istraživača  priređena je i u Zaječaru sa osnovnim ciljem da se nauka širi  celom Istočnom Srbijom, poručili su organizatori.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *