Treći memorijalni kuglaški turnir „Spasoje Joković“

BOR – U sećanje na osnivača kluba i vrhunskog slepog sportiste Srbije Spasoja Jokovića, Klub za sport i rekreaciju invalida u Boru organizovao je treći memorijalni turnir u kuglanju za osobe sa invaliditetom. Domaćem timu, koji je u ovom sportu nastavio da postiže vrhunske rezultate i osvaja medalje na državnim prvenstvima priključili su se takođe jaka ekipa Jagodine, prijateljski komšijski klub iz Negotina, a Bor je na turniru zastupala i mešovita ekipa osoba sa invaliditetom.

„Naš je osnovni cilj i zadatak bio, kada smo rešili da krenemo sa memorijalnim turnirom, da ovaj turnir zaista dugo i traje. Iz prostog razloga što cela sportska javnost u Boru zna ko je Spasoje Joković. Mi konstantno ostvarujemo, svake godine, relativno dobre rezultate, a kada je kuglanje u pitanju, tu očigledno stavljamo akcenat. Imamo izuzetno dobru ekipu, koja na državnom prvenstvu ima dobre rezultate i sa državnih takmičenja se vraćamo najmanje sa medaljom u pojedinačnoj konkurenciji“, kaže Jovica Stojanović, predsednik Kluba za sport i rekreaciju invalida u Boru.

Osim lokalne samouprave i Sportskog saveza invalida Srbije, kojima je održavanje memorijalnog turnira u Boru u godišnjem kalendaru planiranih aktivnosti, turnir „Spasoje Joković“ u Boru ove godine su podržali ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike, kao i borska fabrika za profesionalnu rehabilitaciju osoba sa invaliditetom D.O.O. „Lak žica“, koja je Klubu za sport i rekreaciju invalida pomogla i u obezbeđivanju prostorija i uslova za rad.

A zbog kvara u kuglani, zapravo nemogućnosti da se na tržištu pronađe neophodni deo zastarelog mehanizma u jednoj od četiri kuglaških staza, borski kuglaški klub Bakar odigrao je prvenstvenu utakmicu sa ekipom Čaira u gostima, u Nišu. U meču u kome su oborili 131 čunj više od rivala, Borani su ispustili pobedu u poslednjoj seriji, pa je meč završen nerešeno 4:4. I četvrti put, najbolji učinak imao je Goran Tasić, koji je oborio 538 čunjeva.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x38hdof“ allowfullscreen ]
Treći memorijalni kuglaški turnir „Spasoje… by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *