BOR – Da je najambicioznije ideje ponekad moguće ostvariti, poput one Bila Gejtsa i Pola Alena, osnivača kompanije Majkrosoft, da naprave softver za svaki računar na svetu, potvrđeno je minulih trideset godina, koliko traje era operativnog sistema Windows. Više od milijardu i po aktivnih korisnika trenutno upoznaje i naredni evolutivni korak- „Windows deset“, čija je misija da postane jedinstvena platforma za sve uređaje i da otvori put ka unifikaciji svih opcija sistema, od desktop i računara osetljivih na dodir, do hibridnih i tablet uređaja, mobilnih telefona i Xbox konzola.

Kako je zamišljeno da taj put izgleda, stručnjaci Majkrosofta objasnili su najpre borskim ljubiteljima računara, u okviru karavana kroz deset gradova koji je organizovala kompanija Majkrosoft Srbija.

„Borani su nama jako važni u internet zajednici, puno je tu ljudi koji su aktivni na tviteru, fejsbuku, a koji prenose jako dobro sve što je pozitivno vezano za naše proizvode. A ovo je veliki iskorak za kompaniju koja prati i postavlja nove trendove, tako da i sam Windows 10 koji dolazi kao apgrejd, besplatan u prvoj godini, već je sam po sebi veliki korak. Dolazimo do jako dobrog prijema kod naših korisnika širom sveta, pa smo zato krenuli i sa Office 2016 prezentacijom, koji je deo Office 365 paketa, nešto potpuno novo i što se nudi u cloud-u, na našim serverima, kojima možete pristupiti iz bilo koje tačke na svetu i nastaviti rad na svom dokumentu kao da ste malopre bili u kancelariji“, kaže Nebojša Stojanović, ambasador kompanije Microsoft u Srbiji.

„Meni je izuzetno drago što su oni izabrali prvo Bor da krenu u svoj karavan, a posle toga idu još u desetak gradova Srbije. Kao domaćini ovde, mislim da su Borska internet organizacija i Bor 030 doprineli svojim dugogodišnjim radom na internetu da možemo da odgovorimo na ovako zahtevne prezentacije, domaćinstva i konferencije koje smo u prethodnim godinama radili“, kaže Vladimir Stanković, bloger i suorganizator prezentacije u Boru.

Osim odgovaranja na mnogobrojna pitanja i sugestije korisnika, druženje u okviru Majkrosoftovog karavana u Boru iskorišćeno je i za uspostavljanje novih kontakata, nezvanične saradnje borske internet zajednice i velike svetske kompanije čiji je zajednički cilj da doprinese boljem razumevanju i kvalitetnijoj primeni novih tehnologija u svakodnevnom životu.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x38hdrt“ allowfullscreen ]
Majkrosoftov karavan krenuo iz Bora, 03… by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *