Milion dinara za razvoj IT sektora u Boru

BOR – Internet sektor i stručnjaci koji se bave informacionim tehnologijama postaju sve značajniji u Srbiji. Ministarstvo telekomunikacija prepoznalo je značaj regionalne rasprostranjenosti internet zajednica i krajem prošle godine izdvojilo je ukupno deset miliona dinara za finansiranje projekata iz ove oblasti, koje su dobile internet zajednice u devet gradova Srbije, među kojima je i Bor.

„Borske internet organizacije dobile su krajem prošle godine milion dinara od Ministarstvo telekomunikacija Republike Srbije za realizaciju projekta opremanja prostora za rad i obuku iz oblasti IT sektora. Podrška za proširenje ovog projekta dobijena je i od kompanije „Rakita“. U planu je da sredinom februara počne škola web programiranja, sledi IT marketing i grafički dizajn. Takođe, biće održane i obuke iz oblasti internet prava, knjigovodstva i preduzetništva. Predavači će biti iz Bora i drugih gradova, a od polaznika koji imaju kreativne poslovne ideje biće formirani web timovi koji će uz pomoć mentora moći da započnu sopstveni posao“, kaže Zoran Milojević, koordinator projekta.

Nosilac projekta je Obrazovno kreatovni centar u saradnji sa Borskom internet organizacijom i udruženjima Bor 030 i Web dan.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.