BOR- „Vip mobile“ je prvi operater koji je za korisnike u Srbiji u martu 2015. godine komercijalno uveo mrežnu tehnologiju četvrte generacije, takozvanu 4G LTE mrežu. Od tada kompanija postavlja bazne stanice širom Srbije i širi mrežu, a plan je da do kraja godine pristup brzom i pouzdanom širokopojasnom internetu ima skoro 80 odsto stanovništva u više od 70 gradova. Mrežna tehnologija četvrte generacije mobilnog operatera „VIP mobile“ sada je potpuno besplatno dostupna i Boranima.

„Osnovna karakteristika 4G mreže jeste znatno veća brzina od do sada dostupnih brzina u okviru postojećih mobilnih mreža. U okviru 4G mreže korisnicima su na raspolaganju višestruko veće brzine preuzimanja sadražaja, ali i znatno brži pristup sadržaju na internetu. Mreža omogućava veoma brz prenos podataka i multimedijalnog sadržaja preko mobilnih uređaja, kao i gotovo trenutan odziv mreže i učitavanje sadržaja sa interneta. Kompanija „VIP mobile“ baznim stanicama pokrila je veći deo grada, pa je 4G signal dostupan duž glavnih gradskih ulica, delimično i u Slatinskom naselju, naselju Sunca, Starom selištu, kao i u delu grada ka Bolnici“ – rekao je prilikom promocije 4G mreže u Boru Žarko Dašić, inženjer za mrežu u kompaniji „VIP mobile“.

Da bi koristili 4G mrežu korisnicima je neophodna nova, odgovarajuća SIM kartica, kao i uređaj koji podržava ovu tehnologiju.

„Svi postojeći, ali i novi korisnici mogu potpuno besplatno da koriste VIP 4G mrežu. Oni koji nemaju 4G karticu neophodno je da odu do naše poslovnice i staru karticu zamene novom. Neophodno je takođe da imaju i uređaj koji podržava 4G tehnologiju, a u mi u ponudi imamo veliki broj takvih telefona. Još jedan od uslova za korišćenje 4G mreže jeste da se korisnik nalazi u zoni pokrivenosti signalom, a to smo u Boru rešili“ – istakla je Jovana Milićević, portparol kompanije „VIP mobile“.

Prosečne brzine prenosa podataka u okviru 4G mreže su između 40 i 60 megabajta u sekundi, što je više nego trostruko brže od postojeće 3G mreže. Osim Bora, 4G mrežu do kraja godine u ovom delu Srbije imaće i Kladovo, Negotin, Majdanpek, Zaječar i Knjaževac.

 

VIP uveo 4G mrežu u Boru, 7. decembar 2016. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.