Treći rebalans budžeta Opštine Majdanpek za 2021.godinu

0

MAJDANPEK – Najvažniji dokument na koji su članovi Opštinskog veća Majdanpek dali saglasnost, na današnjem zasedanju, je treći ovogodišnji rebalans budžeta, po kojem su planirani prihodi uvećani za 41 milion dinara i sada iznose milijardu 189 miliona dinara.

Razlozi za donošenje rebalansa, koji je urađen u skladu sa realizacijom u prethodnih deset meseci, jesu uvećani prihodi, pre svega, po osnovu naknade za korišćenje mineralnih sirovina i poreskih prihoda. Uvećanje budžeta je na nivou od 3,6 odsto, a na osnovu predloženog rebalansa predviđeno je smanjenje deficita sa 4,06 na dva odsto budžeta i to samo za iznos prenetih neutrošenih sredstava“, objasnila je Gordana Nikolić, iz Odeljenja za budžet i finansije.

Komentarišući rebalans, predsednik Opštine Dragan Popović istakao je značaj kompanije Ziđin u punjenju budžetske kase, zahvaljujući kineskoj kompaniji i na brojnim donacijama u zdravstvu, sportu i drugim oblastima.

Članovi Opštinskog veća Majdanpek saglasili su se i sa osnovicama za utvrđivanje poreza na imovinu u narednoj godini, kao i Odlukom o određivanju zona na teritoriji opštine Majdanpek.

Na dnevnom redu, između ostalog, našli su se i izveštaji o poslovanju javnih preduzeća, čiji je osnivač lokalna samouprava, Odluka o utvrđivanju naziva ulica, rang lista sportskih organizacija, kao i Odluka o dodeli 3,1 milion dinara, iz budžeta, udruženjima od javnog interesa za Opštinu Majdanpek.

Takođe, prihvaćen je predlog majdanpečkog Doma zdravlja da se deo sredstava od 37,7 miliona dinara, predviđenih za realizaciju Programa o stvaranju uslova za bolju efikasnost i pristupačnost u korišćenju zdravstvene zaštite, izdvoji za angažovanje četiri zdravstvena radnika u patronaži i palijativnom zbrinjavanju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *