Trening bezbedne vožnje za motocikliste i mopediste u Majdanpeku

0

Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije organizovala je u Majdanpeku, u saradnji sa lokalnim Savetom za bezbednost saobraćaja, prakričnu obuku, odnosno trening bezbedne vožnje za motocikliste i mopediste. Cilj ovoga je da se poveća bezbednost svih učesnika u saobraćaju, u ovom slučaju, vozača dvotočakaša, koji često nedovoljno edukovani i usled  nepoštovanja osnovnih pravila, budu uzrok ili žrtve saobraćajnih nesreća.

MAJDANPEK – Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije organizovala je u Majdanpeku, u saradnji sa lokalnim Savetom za bezbednost saobraćaja, praktičnu obuku, odnosno trening bezbedne vožnje za motocikliste i mopediste.

Smatramo da polaznici iz Auto škola izlaze nedovoljno edukovani zbog čega često prave greške. Zato, pored praktične obuke za vozače, u okviru naših projekata, organizujemo i seminare za instruktore kako bi zajedno  povećali nivo i kvalitet edukacije, a samim tim i bezbednost u saobraćaju”, rekao je Ivan Bojović, it republičke Agencije za bezbednost saobraćaja.

Ove  projekte  Agencija sprovodi  od 2017. godine i do sada je obuka za vozače dvotočakaša koji, na žalost, često usled nepoštovanja osnovnih pravila bivaju uzrok ili žrtve saobraćajnih nesreća, organizovana u 120 gradova, za oko tri hiljade vozača mopeda i motocikala.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *