Turistička organizacija Bor na Sajmu turizma

BEOGRAD – 40. Međunarodni sajam turizma u Beogradu, koji će se ove godine odvijati pod sloganom „Odmor Vas čeka“, osim najatraktivnijeg segmenta za mnoge posetioce „First minute“ ponuda i drugih ekskluzivnih sajamskih pogodnosti, predstaviće brojne znamenitosti Srbije, smeštajne kapacitete i sadržaje za odmor, oporavak, sport i rekreaciju. Priliku da i ove godine predstavi turističke potencijale opštine Bor iskoristiće i borska Turistička organizacija.

Turistička organizacija Bor, ove godine predstaviće sve najlepše iz Bora i okoline, a to su prirodne lepote, smeštajni kapaciteti koji su zadnjih godina renovirani, zatim Lazarevu pećinu, Hotel Jezero, Zoološki vrt, RTB Klub, Odmaralište „Savača“ i seoska domaćinstva sa svojim proizvodima: Domaćinstvo „Vanucić“ iz sela Gornjane sa različitim vrstama dimnjenih sireva i domaćinstvo „Tomić“ iz sela Krivelj sa ponudom meda“, kaže Vesna Drobnjaković, iz Turističke organizacije Bor.

Turističkoj organizaciji Bor, koja je već deceniju, stalni učesnik ove međunarodne privredne manifestacije, Sajam je jedinstvena prilika za privlačenje novih turista u grad bakra, koji osim prirodnih lepota i smeštajnih kapaciteta nudi i brojne druge znamenitosti koje se mogu videti samo u jami i na kopu borskog rudnika.

Turistička organizacija Bor već više od deset godina nastupa na ovom međunarodnom sajmu, tako da već ima svoje mesto. Već smo postali prepoznatljivi: naročito Borsko jezero, Lazareva pećina, Brestovačka banja. Turisti rado dolaze, a i oni koji su bili posetu ponove još koji put. Opština Bor, kao rudarska opština pre svega ima potencijale za razvoj rudarskog turizma, to su vidikovac i jamski kafić koji dobija sve više na popularnosti. Ove godine je proslavio šest godina postojanja i u tom periodu je kafić posetilo više od pet hiljada turista, tako da svi izlaze prepuni utisaka: i oni koji su želeli da saznaju kako se zarađuje hleb pod zemljom i oni koji su došli da vide gde su njihovi očevi, dedovi i drugi preci radili“, dodaje Vesna Drobnjaković, iz Turističke organizacije Bor.

Prateće manifestacije ovogodišnjeg 40. Međunarodnog sajma turizma, na kojem će se ove godine predstaviti izlagači iz 55 zemalja, su i sajmovi: vina, suvenira i „Horeca“ za hotelske i ugostiteljske usluge i opremu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *