Turističke organizacije iz Bugarske u Boru

BOR – Istočna Srbija ima ogroman, neiskorišćeni turistički potencijal, od prelepih pećina, planina pogodnih i za zimski i letnji turizam i lov, preko jezera do jedinstvenih kulturnih i istorijskih spomenika izraznih epoha i novoizgrađenih objekata. Kako bi turisti iz okolnih zemalja pre svega iz Bugarske saznali za ovu ponudu i počeli u većem broju da dolaze, u okviru prekogranične saradnje RARIS je pokrenuo projekat turističke saradnje. Jedan od značajnih koraka je dolazak predstavnika turističkih agencija i organizacija iz Bugarske, najviše iz Sofije, sa ciljem da na terenu vide realne mogućnosti koje nudi područje istočne Srbije.

„Predstavnici turističkih organizacija iz bugarske su u okviru trodnevne posete istočnoj Srbiji danas posetili Bor. Obišli smo Borsko jezero, Brestovačku Banju, Zoološki Vrt i Lazarevu pećinu. Ideja je da damo realnu sliku iz prve ruke. Vi marketinški slikama, video zapisima i sličnim materijalima na internetu možete puno toga da uradite, ali to relano može izgledati drugačije. Naša ideja je bila da oni sami vide kakva su mesta za smeštaj, putevi, infrastruktura i sve ono što nudi istočna Srbija kako bi je predstavili svojim korisnicima.“ – naglašava Bora Stanković iz Turističke organizacije Bor.

Iz godine u godinu raste interesovanje Bugarskih turista za boravak u Srbiji, posebno u zimskim mesecima. Ima puno atraktivnih objekata za turiste, ali je značajna i njihova kvalitetna promocija.

„Kao čovek koji je već putovao po istočnoj Srbiji i učestvovao na projektima prekogranične saradnje, već imam neko predznanje i dosta dobro poznajem ovo područje. Danas smo posetili Borsko jezero i Brestovačku banju, delove koji su mi do sada bili nepoznati i koji zaista mogu da budu zanimljivi bugarskim turistima. Hotel na Borskom jezeru i hotel Albo potpuno odgovaraju zahtevima koje turisti imaju. Mislim da bi bilo moguće da organizujemo ture u kojima bi turisti posetili istočnu Srbiju i severozapadnu Bugarsku, a kada se tu uključe i Đerdap, Negotin i Zaječar, sve to daje neverovatnu čar i poseban doživljaj kakvog nema na drugim mestima, potpuno drugačije od Beograda ili centralne Srbije. Bitno je da to dobro predstavimo i izađemo sa popularnim cenama, jer istočna Srbija nije toliko poznata bugarskim turistima“ – kaže Stilijan Dejanov iz turističke agencije „Bohemia“ Sofia.

Prema rečima predstavnika turističkih agencija, uskoro se mogu očekivati kratke trodnevne ili četvorodnevne turističke posete, koje bi obuhvatile sve značajne kulturne, istorijske, prirodne i turističke objekte kojih u Timočkoj krajini ima mnogo.

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x31snnj“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *