U akciji u Majdanpeku prikupljeno 27 jedinica krvi

MAJDANPEK – I pored epidemije korona virusa, u Majdanpeku je sprovedena još jedna uspešna akcija dobrovoljnog davalaštva krvi, koju su organizovali Zavod za transfuziju iz Niša i majdanpečki Crveni krst. Tom prilikom prikupljeno je 27 jedinica krvi, što je, prema rečima niških  transfuziologa, srazmerno broju stanovnika, dobar odziv.

Tradicionalno u Majdanpeku imamo dobar odziv davalaca. U prilog tome i podatak da je tokom prošle akcije prikupljeno čak 45 jedinica krvi. Ovom prilikom pozivam sve  davaoce i one koji to žele da postanu da uzmu učešće u svakoj narednoj akciji, jer je krv uvek potrebna, posebno tokom letnjih meseci, kada su zalihe krvi često na minimumu. Svi koji se odluče da daju krv treba da znaju da preduzimamo sve uobičajene prevntivne mere, a tokom epidemije i pojačane mere zaštite”, ističe doktor Petar Stojanović iz niškog Zavoda za transfuziju.

Ono što je još dobro je da je u ovoj akciji, među majdanpečkim dobrovoljnim davaocima bilo i petoro onih koji su krv dali prvi put, a reč je uglavnom o mladima, koji će, kako kažu, nastaviti da na ovaj način pomažu ljudima kojima je krv potrebna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *