U avgustu više nezaposlenih u Boru

BOR – Na području borske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, na kraju avgusta bilo je devet osoba manje na evidenciji nego u julu. Ipak, u opštini Bor je broj nezaposlenih u avgustu porastao za 46 osoba.

„U ovom periodu ugovor o radu u Boru je zaključilo 413 lica, od kojih je 46 lica zaključilo ugovor na neodređeno vreme. Smanjenje broja nezaposlenih tokom leta je već godinama trend, kažu u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, jer se sklapaju kratkoročni ugovori o radu za sezonske poslove, a po završetku letnje sezone počinje porast broja lica koja su na evidenciji.“ – kaže Sonja Stanković, direktor borske Filijale nacionalne službe za zapošljavanje.

Najviše je i dalje nekvalifikovane radne snage, a među najtraženijim zanimanjima i dalje su radnici u trgovini i u ugostiteljstu.

U borskoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje završen je i konkurs za privredne subjekte koji bi želeli da, preko programa koji se sprovode u okviru Lokalnog akcionog plana zapošljavanja, organizuju javne radove.

Najveći deo ugovora sa njima je potpisan, a u javnim radovima će ukupno biti angažovano 38 lica, prvenstveno iz kategorije teže zapošljivih osoba.

Veći broj nezaposlenih u avgustu u Boru, 18. septembar 2016. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.