U Boljevcu predstavljena zbirka pesama Nine Ilić „U tvojim očima“.

0

Javna biblioteka „Boljevac“ nedavno je predstavila publici mladu pesnikinju Ninu Ilić. Šira javnost je Ninu Ilić upoznala još 2022.godine, a potom i 2023, zahvaljujući njenim ranim pesmama objavljenim u Godišnjaku Javne biblioteke „Boljevac“, nazvanom „Rtanjske iskre“. Ovoga puta promovisana je zbirka pesama „U tvojim očima“.

BOLJEVAC – Šesnaestogodišnja Nina Ilić svoje stihove o odrastanju, porodičnoj ljubavi, tek prepoznatim emocijama i mislima posvećenim pesničkoj inspiraciji sabrala je u zbirku pesama „U tvojim očima“. Lakim perom, ali urednim stihom, Nina Ilić je na sebe skrenula pažnju pobedom na konkursu „Deca pisci“, nakon čega ju je izdavačka kuća „Huk“ uzela pod svoje okrilje.

Šira javnost je Ninu Ilić upoznala još 2022.godine, a potom i 2023, zahvaljujući njenim ranim pesmama objavljenim u Godišnjaku Javne biblioteke „Boljevac“, nazvanom „Rtanjske iskre“, gde su se u okviru posebnog poglavlja „Iskrice“ predstavili mnogi mladi Boljevčani, ljubitelji pisane reči, ohrabreni da samostalno stvaraju.

Deca pisci su retkost i u svetskim okvirima, te je projekat Izdavačke kuće „Huk“ i posebno mesto za mlade autore u izdavačkim poduhvatima Javne biblioteke „Boljevac prilika i za Srbiju da postane prepoznatljiva po podsticanju mladih da se bave maštanjem i pisanjem.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *