U borskim školama nastava po prvom modelu

BOR – Epidemiološka situacija u Srbiji se pogoršava. Broj zaraženih raste i među decom školskog uzrasta pa će mnoge škole od naredne nedelje preći na drugi ili treći model nastave. U Boru je za sada stanje u školama uredno, pa borski đaci nastavljaju školsku godinu kako su i počeli, po prvom modelu.

Tim za škole na nivou Republike Srbije je doneo odluku koje lokalne samouprave prelaze na drugi, odnosno treći model nastave u osnovnim i srednjim školama. U toj odluci Bora nema, što znači da borske škole i dalje rade po prvom modelu nastave. Inače, sve osnovne i srednje škole na teritoriji grada Bora uspešno su počele novu školsku godinu, sva deca su krenula 1. septembra po prvom modelu, tako da su svi svakodnevno u školskim klupama i mislim da su jako srećni zbog toga. Nastavno osoblje koristi priliku da u realizaciji časova od 45 minuta sa decom možda i nadoknadi nešto što prošle godine nije realizovano i da prati sadašnji plan i program. U školi se poštuju sve predviđene mere prema uputstvu koje smo dobili od Instituta za javno zdravlje i jako nam je bitno, pre svega, zdravlje učenika, ali naravno i svih zaposlenih u borskim školama“, kaže Radiša Petković koordinator rada borskih osnovnih škola.

Kada je reč o teritoriji Školske uprave Zaječar, Tim za škole na nivou Republike Srbije doneo je odluku da osnovne škole  na teritoriji Boljevca, Knjaževca i Zaječara pređu na drugi, a srednje škole na treći model nastave. Još jedna od odluka Tima je neophodnost upotrebe zaštitnih maski za sve zaposlene u školi, uključujući i osobe koje su potpuno vakcinisane i one koje su preležale COVID-19.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *