U borskoj Opštoj bolnici ponovo radi skener

0

BOR-U Opštoj bolnici u Boru ponovo radi skrener, nakon što je otklonjen kvar na katodi. Opravka je koštala blizu šest miliona dinara i bila je neophodna duža procedura pri nabavci delova.

“Postojeći skener u Opštoj bolnici u Boru montiran je 2012.godine i njegova iskorišćenost je u vreme epidemije korone virusa skoro trostruko veća od kapaciteta. U normalnim okonostima dnevno se na skeneru pregleda 12 osoba”, rekao je dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice u Boru.

Zbog preopterećenosti skenera, kvarovi su neizbežni. U skorije vreme zamenjena je rendgenska cev, glavni deo skenera. Ministarstvo je za opravku tada izvojilo 16 miliona dinara. Konačno rešenje je nov savremeniji skener.

“Planirali smo renoviranje naše zdravstvene ustanove, uz to i nabavku novih aparata, među kojim i skener. Epidemija korona virusa samo je pomerila naše planove”, dodao je dr Goran Joksimović.

Aparati za potrebe zdravstva su izuzetno skupi. Nov savremeniji skener košta oko 100 miliona dinara, a 120 miliona magnetna rezonanca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *